Wandelen & Fietsen

Vanaf onze camping is het prachtig om de bossen en de omgeving te verkennen te voet of met de fiets! Bij onze Pipowagens en CampingPods is het gebruik van normale fietsen inbegrepen. Indien u graag de omgeving zou willen verkennen met elektrische fietsen, of mountainbikes kunt u deze het beste zelf meenemen of huren bij www.fietsenverhuurermelo.nl. Zij bezorgen de fietsen op de camping, of u kunt ze afhalen op verschillende plekken in Ermelo.

MTB Routes

Rondom de camping zijn er diverse MTB routes en speciale tracks aangelegd. Hier vindt u een voorbeeld route:

https://www.mtbroutes.nl/gelderland/ermelo

Fietsroutes

Via het VVV zijn er kant en klare routes beschikbaar, maar met de aanwezige fietskaarten kunt u ook heel gemakkelijk zelf uw route uitstippelen. Leuke plekken om langs te fietsen zijn de Ermelose Heide, de schaapskooi, de Groevenbeekse heide, Het Beekhuizerzand, Kasteel Staverden, het Speulder en Sprielderbos, de Stakenberg of lekker uitwaaien langs de randmeren en door het pittoreske Harderwijk fietsen.

Wandelsroutes

Rondom de camping valt er veel te wandelen en te zien. Tegen schemer valt er veel wild te spotten! De Ermelose heide is slechts 20 minuten lopen vanaf de camping. In de bossen rondom de camping zijn veel geocaches te vinden. Er zijn ook diverse leuke wandelroutes te lopen. Rondom kasteel Staverden zijn er 3 verschillende routes die op de paaltjes te lopen zijn, allemaal rond de 3 km. Ook wandelen rondom ‘Drie’ is prachtig door de Speulder en Sprielder Bossen en het Solsegat.