Strand Horst

Rondom Ermelo is er veel watersport uit te oefenen. Strand Horst hoort bij Ermelo, hier is Telstar Beach, een surfschool en Beachclub wat dé surfspot is van Midden Nederland. Door het ondiepe water is het een ideale plek om te leren windsurfen, suppen en het is één van de weinige aangewezen plekken om te mogen kitesurfen. Telstar Beach geeft surflessen en als u het al onder de knie heeft, kunt u ook alle soorten en maten huren en testen (voor aankoop).

Zwemmen en strand

Strand Horst heeft verschillende zandstranden, ligweiden en voorzieningen voor een dagje uit. U kunt bij verschillende horecapunten terecht voor een lekkere versnapering. 

De zandenplas is een prachtig recreatie gebied in Nunspeet, ongeveer een 25 minuten rijden vanaf Camping Marbacka. Naast zwemmen kun je er ook prachtig wandelen of gebruik maken van de speeltoestellen en strandpaviljoen.

Bosbad Putten

Bosbad Putten heeft een heel groot buiten en binnenbad en sinds 2020 is er zelfs een buiten wildwaterbaan. Met de warme dagen is het heerlijk toeven op de ligweide, waar ook nog diverse speeltoestellen aanwezig zijn en een kanovijver.

Calluna Ermelo

Ermelo heeft een overdekt zwembad wat een perfecte uitvalsbasis is bij slecht weer. Naast een groot instructiebad om baantje te trekken is er een subtropische deel met glijbaan en kleine sauna. Het is een kleinschalig en overzichtelijk zwembad, wat ideaal is voor kleintjes.

Kanovijver

In de bebouwde kom van Ermelo bevindt zich de kanovijver! Een grote vijver met een leuke ruim opgezette speelweide en kinderzwembad. Een erkend speelpark dat gerund wordt door vrijwilligers. Een garantie voor uren lang speelplezier!

Openbare speeltuinen & klauteren

Natuurspeelterrein ‘Het Indianenbos’

Het indianenbos is een openbaar, altijd toegankelijke speeltuin met diverse speeltoestellen als een mooie brug en tokkelbaan. Het adres is

Het adres is: Ericalaan/Championlaan 3852 ZM Ermelo

Natuurspeelterrein ‘Watertorenweg’

Er is een klautersavanne, een tokkelbaan, evenwicht bewaren op het boomstammenpad en een waterpomp.

Het adres is: Watertorenweg 3847 LZ Harderwijk

Klimbos Ermelo

Klimbos Ermelo ligt midden in de bossen van de prachtige Veluwe bij de nabij gelegen camping ´de Paalberg´. Zeven spectaculaire routes met diverse hindernissen vragen je om je grenzen te verleggen. Klimmen bij het Klimbos is mogelijk vanaf een lengte van 1.20 meter. Voor wie écht lef heeft is er THE PEAK! Het zwaarste parcours van Nederland met 11 loodzware hindernissen op 9 meter hoogte!

E-chopper

Via www.veluwespecialist.nl kunt u ook de Veluwe op een ander manier bekijken. Vanuit Garderen kunt u ook een elektrische scooter huren om de omgeving te verkennen.

Golfen op ‘The Links Valley’

The Links Valley is de eerste reversibel golfbaan van Europa. Daardoor zijn het 18 uitdagende holes in het hart van de Veluwe en op bijna loopafstand van Camping Marbacka. Naast een golfbaan is er ook een golfshop en een brasserie aanwezig met een terras met waanzinnig uitzicht! Dus u kunt hier ook goed terecht voor een hapje of een drankje.