Beeldentuin Garderen

De beeldentuin in Garderen is zeker een bezoekje waard. Met name de zandsculpturen zijn heel indrukwekkend met elk jaar een ander thema. Ook is er een zeer sfeervol winkelcentrumpje ontstaan met de leukte woonaccessoires.

Kasteel Staverden

Landgoed Staverden ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Het landgoed bestaat uit een landhuis, een koetshuis, een oranjerie en een fraai aangelegd park. Staverden is de kleinste stad van Nederland.

Op landgoed Staverden en in het omringende landschap zijn veel verschillende diersoorten te vinden. Al wandelend door de gevarieerde natuur van het gebied kunt u ze ontdekken. Op Staverden leven zo’n zestig edelherten. Wilde zwijnen zijn de vaste bewoners van de Stakenberg.

Op landgoed Staverden is een bezoekerscentrum aanwezig voor souvenirs en informatie. Verder is er op het landgoed een Brasserie met een prachtig terras uitkijkend op de kasteel tuin en in het koetshuis is een bierbouwerij aanwezig. U kunt hier gezellig binnen of buiten de speciaal bieren bestellen of een rondleiding of proeverij reserveren.

Huifkartocht

Een mooie manier om het landgoed rondom Staverden te bekijken en met een huifkar. De familie Overeem verzorgd de huifkartochten vanaf het bezoekerscentrum en brengt u ook in stiltegebieden waar u normaal niet mag en kunt komen. U kunt dit per persoon reserveren en voor €40,- kunt u de
gehele huifkar voor uzelf reserveren als u niet aan het minimum aantal komt.
Dit is echt de moeite waard!

De Schaapskooi

Naast de schaapskooi staat het bezoekerscentrum Ermelose Heide. Binnen is informatie te vinden over de schapen, de herder en honden, de bijen en de natuur in de omgeving. Kinderen kunnen tekenen en hun natuurkennis testen op een beeldscherm.

In de ruimte zijn gezellige zitjes en bij de balie zijn diverse soorten koffie, thee, frisdranken, tosti’s, soep, ijs en gebak verkrijgbaar. Buiten op het terras staan picknickbanken en heeft men prachtig uitzicht over de Ermelose Heide.

In de winkel zijn streekproducten, schapenknuffels, fiets- en wandelroutes verkrijgbaar.
Achter het bezoekerscentrum is een speeltuintje voor jonge kinderen. Het hele jaar door worden er veel activiteiten georganiseerd.

Theehuis Groevenbeek

Aan het begin van landgoed Oud Groevenbeek vind je het gezellige Theehuis van Natuurmonumenten. Een ideaal start- of eindpunt voor een mooie wandeling of fietstocht. En voor de kinderen is er Speelnatuur van OERRR.

Wijngaard

In buurtschap Telgt, net buiten Ermelo vindt je Wijngaard Telgt. Hier kan genoten worden van een wijnproeverij en ook worden rondleidingen gegeven of een combinatie hiervan.

Burgbieren

Wie van bier houdt, moet zeker een bezoekje brengen aan bierwinkel en brouwerij Burgbieren! Ontdek jet assortiment van ruim 3000 verschillende soorten vanuit de hele wereld! Burgbieren heeft ook een eigen brouwerij waar ook een rondleiding en een proeverij wordt georganiseerd. In het Café kunt u van de digitale kaart een biertje bestellen, welke dan via de biertunnel gekoeld wordt aangeleverd. Dit transport is helemaal op beeld te volgen. Een echte belevenis dus!

Museum ‘het pakhuis’

Het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe! Achter de schuifdeuren van Museum het Pakhuis gaat de schatkamer van het verleden voor je open.
Ontdek de geschiedenis aan de hand van archeologische vondsten uit de omgeving van Ermelo. Een vast onderdeel van het museum is het verhaal over de romeinen, waar 2 marskampen van in Ermelo zijn gevonden.

Het Aardhuis

Het aardhuis is het historisch bezoekerscentrum van kroondomein het Loo. Vanaf 13 jaar is een dagkaart verplicht en kost €2,- p.p. Deze is te verkrijgen bij de pinautomaat bij de ingang van het park. Wil je met zekerheid wild zien, dan wandel je bij Het Aardhuis echt goed! Edelherten en Damherten lopen vrij rond en vanuit de wildkansel kun je, met geluk ook mooie foto’s maken.