Ermelo

Ermelo is slechts 2 km vanaf de camping en heeft voor een dorp een groot en gevarieerd centrum met leuke terrassen en boetiekjes. De eerste supermarkt en warme bakker en slager zitten op 2 km afstand vanaf de camping, verder het dorp in, is er een ruime keuze aan supermarkten.

Harderwijk

Het pittoreske Harderwijk is slechts 4 km vanaf de camping. De eeuwenoude binnenstad van Harderwijk, met zo’n honderd rijksmonumenten, is in 1969 uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Er is dan ook van alles te zien!

Wandelend door de stad komt u langs de Onze Lieve Vrouwekerk; een driebeukige
basiliek uit de 14e en 15e eeuw. Loop zeker ook even naar binnen om te kijken naar de bijzondere 16e eeuwse schilderingen!

 

Ook de middeleeuwse ommuring van de stad is beslist een wandelingetje waard
is. Hier vindt u de Vischpoort, de Smeepoort en zo’n twee kilometer aan muurfragmenten.

Loopt u vervolgens verder richting de Markt, dan kunt u een bezoek brengen aan het vroegere stadhuis dat al in de middeleeuwen is gebouwd en vervolgens in 1837 in neoclassicistische stijl is herbouwd.

Heeft u even genoeg historie gezien, dan kunt u in Harderwijk ook heerlijk winkelen. In gezellige straatjes als de Donkerstraat, Hondegatstraat, Luttekepoortstraat en Smeepoortstraat vindt u volop leuke winkels en ook de wekelijkse warenmarkt op het Kloosterplein is elke zaterdag (9.00 tot 13.00 uur) gezellig.

Harderwijk heeft ook een aantal indrukwekkende sterren restaurants! En langs de
onlangs gerenoveerde boulevard is het ook heerlijk om op een terras neer te strijken.

Putten

Putten is een gezellig dorpje net onder Ermelo. Putten heeft een indrukwekkend oorlogsverleden. De oorlogsgeschiedenis van Putten leer je kennen via een bezoek aan de gedachtenisruimte of door te luisteren naar de verhalen van de luisterstenen van de Liberationroute Europe. 
Putten heeft een gevarieerde dorpsstraat met diverse winkels en restaurantjes en terrasjes.

Elburg

Prachtig gelegen aan de Veluwse randmeren ligt het eeuwenoude Elburg. Eén van Nederlands meest bezienswaardige Hanzesteden. Vroeger een bedrijvig vissersstadje aan de Zuiderzee. Vandaag de dag een ultiem uitgangspunt voor toeristen en liefhebbers van cultuur en watersport.
Duik terug in de tijd met een bezoek aan een van de vele stadsmonumenten of verken de omliggende natuurgebieden.

Te voet, op wielen of vanaf het water. Liever gezellig  winkelen of culinair genieten met uitzicht op de historische binnenstad en haven? In Elburg kan het allemaal.

Zeewolde

Waar vroeger de Zuiderzee was, ligt nu Zeewolde. Een plaatsje aan de andere kant van het randmeer, wet is ontzettend leuk om met de pont vanaf strand Horst naar de overkant te varen en daar verder te fietsen. In het voorjaar is het prachtig om tussen de tulpenvelden te fietsen.
Zeewolde heeft ook een gezellig dorpje met wat winkels.